Corona-proof werkplekken reserveren

Petra Tuijl
26-nov-2020 10:36:37

De aangescherpte maatregelen dwingen ons allemaal goed na te denken over onze werklocatie. Bij I4-YOU werken we voornamelijk thuis maar indien nodig ook op kantoor in Zwijndrecht. Waar we voorheen nooit bezig waren met een kantoorbezetting, is nu het advies rondom corona om dit te beperken. Om onderling overzicht te houden op de bezetting van de werkplekken maken wij gebruik van standaard Microsoft365 tools.

Een werkplek reserveren kan simpel vanuit Outlook maar ook direct vanuit Microsoft Teams en je smartphone! Ingewikkeld om te regelen? Absoluut niet!

Werkplekken reserveren

Wil jij weten hoe je dit kunt aanpakken? Volg dan het stappenplan. Wil je liever dat wij dit voor je doen? Plan dan een inventarisatie gesprek van 30 minuten waarin we e.e.a. inventariseren en je een voorstel doen voor een snelle implementatie en oplevering. 

Stap 1. Inventariseer 

Inventariseer de werkplekken die beschikbaar (mogen) zijn en maak hier een lijst voor aan, inclusief omschrijving. Bepaal of iedereen zelf mag boeken of dat er goedkeuring nodig is. Stel randvoorwaarden volgens de richtlijnen van jouw bedrijf op.

Stap 2. In Exchange online werkplekken aanmaken

Je hebt nu alle werkplekken aangemaakt en vervolgens komen ze beschikbaar in o.a. je Outlook. Mocht je veel werkplekken hebben dan is het handig om dit middels PowerShell te doen. Het boeken kan nu beginnen en wellicht is dit voldoende voor jouw organisatie. Je kunt nu binnen Outlook niet alleen vergaderkamers maar ook werkplekken reserveren.

Stap 3. Boeken via Teams of je smartphone

Indien je een licentie hebt met PowerApps kun je nu een app maken naar aanleiding van een standaard sjabloon. Open PowerApps, druk op Create en kies het template “Book A Room”. Uiteraard kun je de kleuren en taal zelfstandig aanpassen als dit nodig is.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van werkplekken reserveren? Neem contact op, dan bespreken we samen de mogelijkheden!

Afspraak

Dit vind je misschien ook leuk

Meer over Microsoft Teams