Valo Teamwork 3.0

1-jul-2021 10:00:00

Je Office 365 groepen en MS Teams nog beter onder controle met VALO Teamwork 3.0. Afgelopen week heeft VALO Teamwork 3.0 gelanceerd. Waar Teamwork al ingezet werd als krachtige tool voor het geautomatiseerd en gecontroleerd aanmaken van MS Teams, biedt het nu nog meer mogelijkheden waardoor je als organisatie beter in controle raakt.

De belangrijkste aanpassingen zijn: 

  • Verbeterde snelheid en gebruiksvriendelijkheid 
  • Krachtige implementatie van lifecyclemanagement 
  • Meer mogelijkheden voor governance op MS Teams.  

Al deze dingen zorgen er voor dat medewerkers efficiënter kunnen werken! 

Lifecycle Management

Een krachtige oplossing voor het geautomatiseerd aanmaken en beheren van MS Teams in de organisatie kan niet zonder goed doordacht Lifecylce management. Lifecycle management zorgt er voor dat er niet alleen nieuwe MS Teams worden gemaakt maar dat deze na verloop van tijd ook opgeruimd worden zodat uw omgeving beheersbaar blijft.

Voor de IT afdeling is het nu mogelijk om archiveringsbeleid aan te zetten en notificaties n.a.v. dit archiveringsbeleid te versturen. Dit kan volledig gekoppeld zijn aan de metadata die wordt gebruikt. Als voorbeeld: projectsites worden na de einddatum van het project gearchiveerd en een Teams werkgroep pas nadat er 6 maanden geen activiteit is geweest of x-tijd na het aanmaken daarvan.

Het lifecycle beleid kan geconfigureerd worden op modern sites/Office 365 groepen of MS Teams die niet door VALO zijn aangemaakt. Zo heb je één krachtige oplossing voor je gehele omgeving! Deze feature hoort bij VALO Teamwork Enterprise.

Mocht je niet genoeg hebben aan de standaard keuzes, dan kun je kiezen voor de geavanceerde modus. Hierbij krijg je de mogelijkheid om met behulp van JSON de opmaak volledig naar eigen hand te zetten.

Verbeterde prestaties en bruikbaarheid van het dashboard

Het VALO Teamwork dashboard is verbeterd zodat Teams en groepen nog makkelijker en sneller gevonden kunnen worden.

64183

Verbeterde performance en stabiliteit bij provisioning van Teams

Hoe sneller MS Teams kunnen worden aangemaakt hoe beter de VALO Teamwork oplossing bruikbaar is. Dit is op allerlei manieren technisch verbeterd zodat Teams sneller worden aangemaakt en er aanpassingen aan Teams kunnen worden gedaan tijdens het aanmaken hiervan.

Opnieuw ontworpen webonderdeel Groep/Sites-informatie

Er is een nieuw webpart dat kan worden toegevoegd op aangemaakte Sites of MS Teams.  

0de02e1a-7c8e-4908-9553-506d571688fb

Meer governance- en lifecycle-opties

Voor beheerders van de IT omgeving zijn ook nog een aantal handige opties toegevoegd.

  • Hubsites kunnen gekoppeld worden in de templates die worden gebruikt om sites aan te maken, zodat deze automatisch goed zijn ingesteld en gekoppeld aan de juiste informatiehub.
  • Er kan nu op templateniveau metadata worden geconfigureerd. Dit was voorheen een wat complexer proces en is nu eenvoudige en visueel te configureren.
  • Het is mogelijk om gearchiveerde MS Teams en groepen weer terug te zetten naar actief.
  • Het is nu ook mogelijk om het welkomstbericht dat wordt verstuurd naar nieuwe groepsleden aan te passen en bijv. de groep te verbergen in Oultook.

13709

Benieuwd wat Valo nog meer voor jou kan doen? Wij laten je graag de mogelijkheden zien voor jouw nieuwe digitale werkomgeving! Neem contact op of laat hier je contactgegevens achter.

Dit vind je misschien ook leuk

Meer over Valo