Valo Teamwork 2.0

Huibert
1-mrt-2021 11:23:07

VALO Teamwork is een super handige tool om de digitale samenwerking binnen MS Teams en SharePoint eenvoudig en gestructureerd aan te bieden! Hiermee wordt het gat ingevuld dat Microsoft laat vallen als we kijken naar het aanbieden van MS Teams op een gecontroleerde en gestructureerde wijze! 

Valo Teamwork Release 2.0 is uit! 

Deze nieuwe versie van VALO Teamwork biedt veel nieuwe en verbeterde functionaliteit ten opzichte van eerdere versies. Zo zit er tegenwoordig een standaard template t.b.v. onboarding van nieuwe medewerkers met behulp van MS Teams in. Verder bevat deze versie nieuwe iconen voor VALO Teamwork webonderdelen, ondersteuning voor het presenteren van algemene voorwaarden als gebruikers inloggen en ondersteuning voor security labels van Microsoft. Verbeterd zijn o.a. het naamgevingsbeleiddit kan nu per template, en nog vele andere zaken.

Kort belicht ik een aantal nieuwe mogelijkheden die zijn toegevoegd in Valo Teamwork versie 2.0 :

1 | HR (onboarding) sjabloon 

Een nieuw sjabloon voor de onboarding van nieuwe medewerkers! Dit sjabloon helpt niet alleen HR maar juist ook de nieuwe medewerkers die een volledig beeld krijgen van de onboarding, samen met alle informatie die hij of zij nodig heeft!  

Schermafbeelding 2021-03-01 om 11.14.55

Daarnaast helpt dit standaard sjabloon HR en teamleiders om het onboarding-proces slim te beheren. Het sjabloon zelf maakt een MS Team aan met twee tabbladen nl. inwerktaken en team- info. Daarnaast wordt er een ‘welkomstbericht’, een standaard team icoon/logo tezamen met het bedrijfsreglement toegevoegd. Het is uiteraard mogelijk om dit sjabloon naar wens aan te passen en uit te breiden!

Schermafbeelding 2021-03-01 om 11.16.06

2 | Voorwaarden en Condities

Valo Teamwork beheerders kunnen op sjabloon niveau voorwaarden definiëren die gebruikers moeten goedkeuren als zij een aanvraag indienen voor een nieuw Team.

3 | Sensitiviteit labels

Valo Teamwork biedt support voor de sensitiviteit labels die gebruikt kunnen worden om de inhoud van Microsoft Teams, MS Groupen en SharePoint sites te beschermen. Deze support is inclusief bijv. privacy en toegang t.b.v. externe gebruikers. 

4 | Naamconventies t.b.v. MS Teams en SharePoint sites

Op template niveau wordt nu ondersteuning geboden voor naamconventies. Je kunt met behulp van deze naamgeving per template bepalen om zo bijv. onderscheid te maken in typen Teams of sites. De configuratie van de naamconventies wordt eenvoudig gedaan in de VALO Teamwork Admin. Het is zelfs mogelijk om een verschillende naamconventie te gebruiken voor de sitenaam en url. Additioneel kan er ook gebruik worden gemaakt van gebruikerseigenschappen in de naamgeving. Denk hierbij bijv. aan de afdeling van een gebruiker.

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle features: 
Valo Teamwork | Digital Collaboration Tools For Every Business

Dit vind je misschien ook leuk

Meer over Valo