Wat een goed idee!

Petra Tuijl
7-dec-2020 8:48:10

De ideeënbus. Vaak met veel tamtam gelanceerd door een groep enthousiaste medewerkers of de OR. Opgehangen in de kantine of andere goed bereikbare plek om ideeën vanaf de werkvloer te stimuleren. Toegankelijk voor iedereen. En dan gaat het me toch los. Oh ja? In het begin komt er wel wat binnen, maar langzamerhand dooft de energie en treft men geen enkel briefje meer in de ideeënbus aan. Jammer. De bus wordt voorbijgelopen en men gelooft het wel. Degene met het idee om de bus nieuw leven in te blazen wordt smalend aangekeken en het einde van de bus is onontkoombaar.

De ideeënbus maar dan net even anders

Nog los van het feit dat door corona maatregelen een fysieke ideeënbus lastig te bereiken is, is het idee vanaf de werkvloer dan werkelijk dood? Dat zal toch niet waar zijn en daar geloven wij ook niet in. Maar het moet wel anders dan in het verleden aangepakt en wij hebben daar wel een idee bij. Dat stoppen wij niet in de bus, maar in de blog.

Hoe fraai zou het zijn wanneer er een digitale omgeving is waarin ideeën kunnen worden gedropt en toegelicht. Die door iedereen bekeken kunnen worden, van aanvulling worden voorzien en beoordeeld kunnen worden. Oftewel een echt social gremium, met alle levendigheid van dien. Je zou dan wel echt een slecht ondernemer zijn om al die goede ideeën vanaf de werkvloer te negeren.

Valo Ideas

Die interactieve digitale omgeving is binnen handbereik! Microsoft biedt daarin al veel en Valo Ideas doet daar nog een schepje als het gaat om overall monitoring bovenop. Volledig embedded in je intranetomgeving, dus je hoeft niet te switchen naar een andere omgeving om jouw idee te droppen of dat van een ander te liken. Dat is nog eens wat anders dan die bus waarvan eerst de spinrag van de gleuf verwijderd moet worden alvorens je idee te kunnen deponeren.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Valo Ideas? Neem contact op en boek een gratis demo!

Afspraak

Dit vind je misschien ook leuk

Meer over Valo