Valo Connect Me, jouw persoonlijke dashboard!

Iris van Sligtenhorst
15-jun-2021 12:00:05

De digitale werkomgeving is tegenwoordig niet meer weg te denken uit je organisatie en thuiswerken is niet meer dan normaal. Toch gaat het online samenwerken nog niet altijd zoals je wilt, doordat je medewerkers nog te vaak verschillende tools moeten gebruiken. Herkenbaar? Hoe ideaal zou het zijn als er een mogelijkheid is die zowel je tools als medewerkers samenbrengt in 1 omgeving? Daar hebben wij de perfecte oplossing voor! 

Valo Connect 

Microsoft Teams is misschien wel de meest gebruikte samenwerkingstool die er is. Valo Connect maakt het mogelijk om jouw intranet, HRM-systeem en nog veel meer tools te integreren in Microsoft Teams. Dat betekent dat je niet alleen gemakkelijk kunt samenwerken in Microsoft Teams, maar ook dat je alle informatie onder kunt brengen in 1 omgeving. Zo hoef je dus niet meer te switchen en dat bespaart nogal wat tijd. 

Valo Connect Me

Sinds kort heeft Valo Connect een nieuwe functionaliteit genaamd Connect Me. Deze functionaliteit geeft je medewerkers een nieuwe gepersonaliseerde ervaring binnen Microsoft Teams. Hoe dat werkt? Met Connect Me kunnen jouw medewerkers de informatie die voor hen belangrijk is selecteren en in één persoonlijk overzicht weergeven om zo  altijd op de hoogte te blijven in alles wat je interesseert. Het scheelt enorm veel zoeken, doordat alles direct in 1 dashboard terug te vinden is.

Valo Connect - Connect Me

Waar kan ik Connect Me vinden? 

Connect Me kan worden toegevoegd aan de app van Valo Connect door de optie Connect Me te selecteren in het configuratiepaneel van de Valo Connect-pagina. Nadat het tabblad is geconfigureerd, kunnen medewerkers direct aan de slag in de Valo Connect app.

Schermafbeelding 2021-06-15 om 11.56.41

Connect Me Admin

Als beheerder heb je de mogelijkheid om de Connect Me functie in- of uit te schakelen. Daarnaast kun je bepalen welke standaard widgets een medewerker te zien krijgt wanneer ze Connect Me voor het eerst gebruiken. Ook is het als beheerder mogelijk om bepaalde widgets te blokkeren en de layout aan te passen. Als beheerder kun je Connect Me dus gemakkelijk zelf beheren.

Hoe nu verder? 

Wanneer je Connect Me voor het eerst opent worden de standaard widgets die de beheerder geconfigureerd heeft weergegeven. Deze widgets kun je vervolgens personaliseren en invullen, de indeling wijzigen en widgets toevoegen. De volgende widgets zijn in Connect Me beschikbaar: 

  • Mijn conversaties: Geeft de meest recente conversaties weer waarbij je betrokken bent geweest 
  • Mijn evenementen: Toont de komende evenementen in je agenda 
  • Mijn documenten: Geeft een overzicht van alle documenten waar je recent aan hebt gewerkt 
  • Mijn nieuws: Toont recent gepubliceerd nieuws binnen je organisatie 
  • Mijn collega's: Geeft alle medewerkers waarmee je regelmatig samenwerkt weer 
  • Mijn profiel: Toont informatie van het huidige gebruikersprofiel 
  • Mijn links: Dient als een soort bladwijzer met daarin de links van je organsatie 
  • Greeting: Te gebruiken om medewerkers van je organisatie te begroeten en bijvoorbeeld een samenvatting van je dag te geven.  

Wij zijn in ieder geval heel enthousiast over deze nieuwe functie! Wil jij weten hoe je dit ook kunt gebruiken? Wij kijken graag samen met je hoe we Connect Me voor jouw organisatie optimaal kunnen inrichten. Laat je contactgegevens achter of bel ons op voor een leuk gesprek! 

Dit vind je misschien ook leuk

Meer over Valo