3 uitdagingen van het thuiswerken

Iris van Sligtenhorst
23-feb-2021 17:03:20

Thuiswerken, voor sommige medewerkers heel fijn en voor anderen een complete ramp. Kinderen die thuis rondrennen en aandacht vragen, hoe creëer je een goede werkplek en niet te vergeten hoe blijf je in contact met elkaar?  

We begrijpen wel dat je onderhand klaar bent met het 'nieuwe normaal', maar gelukkig ben je niet de enige! Iedere organisatie loopt tegen uitdagingen aan als het gaat om thuiswerken. We hebben de 3 grootste uitdagingen voor je op een rijtje gezet en laten je graag zien hoe je hier op een efficiënte manier mee om kunt gaan! 

1 | Hoe blijven je medewerkers gemotiveerd tijdens het thuiswerken?

Thuiswerken begint steeds meer gewoon te worden, maar toch vinden sommige medewerkers het lastig om hun motivatie en productiviteit gedurende de dag hoog te houden. Begrijpelijk natuurlijk, maar als werkgever kun je jouw medewerkers hier wel mee helpen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een takenlijst in Microsoft Teams. Er is niets meer demotiverend dan een dag hard werken en geen resultaat zien. Resultaat zorgt voor motivatie, hoe meer taken je succesvol voltooid hebt, hoe meer motivatie en productiviteit! 

2 | Hoe houd je medewerkers betrokken?

Door het thuiswerken ben je minder in contact met elkaar en toch wil je als werkgever graag weten hoe jouw medewerkers zich door deze pandemie heen slaan. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van Microsoft Teams kun je in contact blijven met je medewerkers en collega’s onderling kunnen ook makkelijker samenwerken en contact zoeken.  

Communicatie is de sleutel tot succes! Plan daarom vaste contactmomenten in en vraag hoe het met je medewerkers gaat. Het hoeft niet alleen maar over werk te gaan, zeker niet; ook het persoonlijke karakter is van groot belang, dus de vraag hoe het met iemand gaat wordt zeer gewaardeerd. Dat is niet alleen goed voor de binding, maar het geeft medewerkers ook het gevoel dat ze gezien worden. 

3 | Hoe zorg je voor een goede werkplek? 

Als werkgever wil je graag dat je medewerkers met plezier aan het werk gaan. Een goede werkplek, zowel fysiek als digitaal, kan daarbij een groot verschil maken. Bij een fysieke werkplek is met name de werkhouding belangrijk, zorg daarom dat alle medewerkers beschikken over een bureau, een goede bureaustoel en eventueel een laptophouder of los scherm. Dit voorkomt een hoop lichamelijke klachten en verbetert het comfort van thuiswerken.  

Ook een digitale werkomgeving helpt je medewerkers met prettig thuiswerken. Waar je voorheen makkelijk langs kon lopen om wat te vragen, is die digitale barrière nu soms lastig te doorbreken. Zorg daarom dat alle medewerkers weten waar ze welke informatie kunnen vinden, zo voorkom je dat ze vastlopen. 

Tips voor de ideale digitale werkplek

1. Intranet in Microsoft Teams 

Geen ingewikkelde applicaties, maar alles overzichtelijk in 1 omgeving. Dit kan door je intranet te integreren in Microsoft Teams. Het voorkomt een tijdrovende zoektocht naar wat je nodig hebt, wel zo makkelijk voor je medewerkers. 

2. Document Management in Teams 

Door de WorkPoint app te gebruiken in Microsoft Teams kunnen jouw medewerkers nog gemakkelijker documenten beheren. Daarnaast zijn er nog tal van slimme functionaliteiten toe te voegen. Gebruikersvriendelijk, tijdbesparend en kostenefficiënt. Maak het jezelf en je medewerkers zo makkelijk mogelijk! 

Wil je meer weten over het beheren van documenten op een eenvoudige, slimme en gestructureerde manier? We laten je dat graag zien in ons webinar op donderdag 25 maart. Schrijf je hier in en hopelijk zien we je daar! 

Dit vind je misschien ook leuk

Meer over Productiviteit