Jouw intranet content van goed naar goud (deel 1)

Iris van Sligtenhorst
25-aug-2021 10:00:00

Vaak wordt er bij communicatie gedacht aan de content die je naar buiten brengt voor klanten en partners en wordt daarbij de interne communicatie al snel vergeten. Terwijl goede interne communicatie juist zorgt voor het succes van je organisatie. Je intranet is de perfecte plek voor interne communicatie! Maar hoe schrijf je er de juiste content voor en wat is daarbij belangrijk? Met deze tips til je de interne communicatie van jouw organisatie naar een hoger niveau! 

Extra winnen, is intern beginnen 

Goede interne communicatie zorgt voor meer verbondenheid en betrokkenheid binnen je organisatie. Door alle belangrijke informatie te delen op je intranet, zijn je medewerkers altijd en overal op de hoogte. Daarnaast geeft het intranet je medewerkers de mogelijkheid om zelf ook hun meningen, ideeën en belangrijke info te delen en dat levert je nogal wat op. Onderzoek wijst namelijk uit dat betrokken medewerkers veel gelukkiger zijn en daardoor een stuk productiever. Uiteindelijk levert dit dus meer succes op voor je organisatie. 

Van goed naar goud

De komende weken delen we een aantal blogs met je, die ervoor zorgen dat jouw intranet content van goed naar goud gaat. Benieuwd? Houd onze socials en de website dan in te gaten. Hierbij alvast 3 tips:

Tip 1 Produceer zowel zakelijke als persoonlijke content 
Eén van de mooie aspecten van intranet is dat je de betrokkenheid onder je medewerkers kunt vergroten door ze op de hoogte te houden van alles wat er in je organisatie speelt, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied. Je kunt bijvoorbeeld updates geven over aankomende events, nieuwe klanten of belangrijke updates, maar wissel dit af met persoonlijke content van medewerkers die een certificaat behaald hebben of foto's van het teamuitje. Dat zorgt namelijk voor dat andere medewerkers ook geprikkeld worden om content te delen. 

Tip 2 Wees transparant
Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat iedereen op kantoor werkt. Om te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op blijven wijzen, is het belangrijk om transparant te zijn. Waar je normaal gesproken je medewerkers kon vertellen hoe het gaat met het bedrijf, is dat nu een stuk lastiger. Het delen van bijvoorbeeld interne en externe ontwikkelingen is van positieve invloed op de prestaties binnen je bedrijf. 

Tip 3 Zorg voor een goede contentstrategie
Net als bij externe contentmarketing, begint contentmarketing voor je intranet met het bepalen van een goede strategie. Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Met een goede contentstrategie bepaal je binnen welk kaders je medewerkers content kunnen maken, publiceren en beheren op het intranet.

Benieuwd hoe je een contentstrategie voor je intranet maakt? Of zoek je naar interessante onderwerpen die geschikt zijn om over te schrijven? Dat lees je binnenkort in deel 2 & 3 van deze blog!