I4-YOU in beweging

Peter de Graaf
13-okt-2020 9:46:00

Waar staan wij nu, waar komen wij vandaan en hoe zien wij de toekomst? Al het goede kent 3 punten ;), dus op die wijze maar inzoomen op het onderwerp. Te beginnen met waar wij vandaan komen. Dan doel ik niet op ooit, toen ik als ZZP-er voor mezelf startte; nee, ik doel op 3 jaar terug toen Huibert en ik het besluit namen om ons volledig te focussen op Office/Microsoft 365. Zeker niet op de gehele suite, maar op – ook hier een 3-tal – Collaboration, Document Management en Efficiency (tegenwoordig tezamen Productivity genoemd).

Uiteraard hoort daar overall Security bij, want zonder een uitstekend beveiliging heeft geen enkele oplossing bestaansrecht. Deze focus heeft ons geen windeieren gelegd en is de beste beslissing die wij genomen hebben!

Focus

Dan komen we gelijk aan bij waar wij nu staan. Door te kiezen voor focus heeft I4-YOU zich in korte tijd ontwikkeld tot een specialist die zich op topniveau kan meten met partijen van naam en faam. Ambitieuze projecten zijn succesvol afgerond; bedrijfsnamen en in een aantal gevallen ook customer cases vind je op de website.

Partnership

Wij zijn Premium partner voor Valo en (zeer binnenkort) Gold partner voor WorkPoint; wij hebben met Easy2Meet een eigen product/app om boardmeetings op efficiënte wijze te ondersteunen en de nodige Microsoft certificeringen die ons brengen op 4x Gold partner zijn binnen. Dit kan alleen maar dankzij een fantastisch team dat met kennis, kunde en passie er echt voor gaat. Het team breidt zich gestaag uit en het eind is daarvan nog niet in zicht.

Aanpak

Graag zoom ik wat nader in op onze aanpak, want met de groei van de organisatie als geheel zien wij daarbinnen de nodige specialisatie ontstaan. Eigenlijk analoog aan hoe projecten verlopen is de structuur vormgegeven: beeldvorming & projectdefinitie, inrichting & aanpassing, gebruikersbegeleiding & -adoptie en support & services.

Het zijn de 4 pijlers die staan als een huis om projecten succesvol aan te pakken en op te leveren. Daarin leren wij nog elke dag bij, niet in de laatste plaats omdat de wereld om ons heen in rap tempo verandert en mede door de COVID-pandemie het werken in de cloud versneld omarmt. En laten wij dáár van meet af aan al op hebben ingezet.

Teams

Het betekent ook dat wij onze kantooromgeving daarop hebben aangepast, immers het werken in de gegeven situatie is van on-site naar off-site gegaan. Dankzij de enorme boost die Microsoft Teams heeft gehad, zijn al onze projecten bijna rimpelloos voortgezet. Zelfs hebben wij nieuwe projecten volledig online gestart en een aantal daarvan inmiddels ook alweer afgerond. Wij houden ervan om onze klanten face-to-face te zien en dat missen we. Daar tegenover staat het grote voordeel dat alle verloren tijd door filekilometers zeer welkom is.

Toekomst

Vooruitblikken? ‘Wie waagt zich er nog aan, want hoe lang zal de COVID-ellende duren? Nee hoor, doen we niet aan; onze horizon is niet veel langer als een paar dagen, want alles zal toch anders zijn’. Deze uitspraak kan met regelmaat worden opgetekend als je er ondernemers naar vraagt. Maar hoezeer het ook waar is dat alles anders zal zijn, om dan maar helemaal niet vooruit te blikken lijkt ons niet echt de juiste benadering.

Elke situatie geeft zo z’n kansen en zeker in IT zijn die er legio. Voor ons als I4-YOU hebben wij recent onze visie op de toekomst nog eens tegen het licht gehouden en die behoefde eigenlijk geen bijstelling. Sterker nog, wij zien dat de ellendige situatie – want dat is het natuurlijk wel – waar de BV Nederland zich in bevindt, bedrijven noodzaakt om heel kritisch naar het eigen proces te kijken.

Vast ingesleten patronen worden ter discussie gesteld met als doel om deze efficiënter te laten verlopen. Of het dan gaat om interne communicatie, documentafhandeling, werkstromen of rapportages, met de huidige IT en de ontwikkelingen die gaande zijn is in bijna gevallen grote winst te behalen. Lees daarover meer op onze website of neem deel aan één van onze webinars.

Het zal duidelijk zijn, als I4-YOU zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. Eenieder van ons heeft er zin in om u daarbij van dienst te zijn. Met onverminderde drive pakken wij beet en gaan er tegenaan om mooie klantoplossingen te realiseren en succesvol in gebruik te laten nemen!

Dit vind je misschien ook leuk

Meer over Update