Ben jij akkoord?

Richard Fransen
28-jan-2021 10:09:27

"Kan deze offerte er zo uit?", "Kan ik deze bestelling plaatsen?", "Kan ik vrijdag vrij nemen?" Een van de vele voorkomende goedkeuringsaanvragen waarmee iedere medewerker of leidinggevende te maken heeft. Eerder was de 'goedkeuringswerkstroom' een gemakkelijk aan/uit te zetten functie in (classic) SharePoint. Maar met de komst van nieuwe workflow engines, Power Automate en Teams verdween deze functie en werden nieuwe, betere functies geboden. Deze functie moet je alleen wel speciaal configureren, maar hoe doe je dat?

goedkeuren app in teams

Met de Microsoft "Goedkeuringen" App voor Teams kan iedereen weer gemakkelijk goedkeuringen maken, beheren en delen. Omdat het een Teams App is kan iedereen - van buitendienstmedewerkers tot medewerkers van het hoofdkantoor - hier gebruik van maken via zijn mobiele device, desktop of webbrowser.

Je kunt een goedkeuring aanvragen vanuit een chat of kanaal, maar ook direct vanuit de Goedkeuringen App. Kies het type goedkeuringsaanvraag, vul een naam in, selecteer de goedkeurder(s), voeg eventueel opmerkingen of een bijlage toe en verzend de aanvraag.

Unknown
Je aanvraag kun je volgen in de chat of het kanaal waar je de aanvraag hebt gemaakt. Alleen de afzenders en de goedkeurders in de goedkeuringsaanvraag kunnen een actie op de aanvraag ondernemen. Andere gebruikers in de chat of het kanaal hebben alleen leesrechten.

Via de Goedkeuringen App kun je al jouw aanvragen en door jou te beoordelen aanvragen volgen en afhandelen. 

Unknown-1

Op je mobiel ziet het er dan zo uit:                      Voor de status klik je op de aanvraag:

Unknown Unknown-2

Goedkeuringen biedt meer!

Omdat Goedkeuringen is gebaseerd op Microsofts Power Platform, worden ook alle (meer geavanceerde) goedkeuringsworkflows die zijn gemaakt in Power Automate, SharePoint, Dynamics 365 op Azure in het goedkeuringenoverzicht getoond.

De komende tijd verwacht ik een verdere uitbreiding van de goedkeuringen functionaliteit. Microsoft heeft de eerste al aangekondigd: de integratie met een digitale handtekening van bijvoorbeeld Adobe Sign of DocuSign. Zo kunnen bijgevoegde documenten rechtsgeldig worden ondertekend.

Kom je er nog niet helemaal uit of ben je benieuwd wat Microsoft (Teams) nog meer te bieden heeft? Neem dan contact met ons, onze experts zoeken graag een passende oplossing voor je!

 


 

Dit vind je misschien ook leuk

Meer over Productiviteit