Teams, misschien wel de meest besproken optie binnen Office 365 op dit moment

Peter de Graaf
28-nov-2018 9:55:00

Microsoft Teams is hot. Het biedt je de mogelijkheid om binnen Office 365 overal en altijd samen te kunnen werken. Je kunt met behulp van Teams samen met elkaar in documenten werken, documenten delen, met elkaar communiceren via chat of Skype. 

Als dat allemaal zo handig is, waarom gebruikt niet iedereen het nog dan? Laten we daar maar meteen eerlijk over zijn. Teams kan, zeker als je er als gebruiker voor het eerst mee te maken krijgt, best ingewikkeld overkomen. Iets wat er ook nog eens niet veel beter op wordt, als het aantal Teams in je organisatie begint te groeien. Hoe hou je dan nog het overzicht? Niet alleen als gebruiker, maar ook als beheerder!

Valo TeamWork laat Teams echt werken

Valo, de maker van Valo Intranet, zag dit probleem al vroeg aankomen en heeft hiervoor de module TeamWork ontwikkeld. Een module, die overigens ook prima zonder Valo Intranet ingezet kan worden in iedere Office 365 omgeving. Met TeamWork creëer je overzicht. Je Teams worden overzichtelijk in één scherm gepresenteerd, in fraaie tegels. Zo zie je in één oogopslag wie (collega’s of externen) er in een Team deelnemen. Dit wordt nog overzichtelijker als je gebruik maakt van fotootjes. Plaats een logo of afbeelding in de tegel en je scherm wordt nóg overzichtelijker. Klik op het bekende “hartje” en je Team wordt direct als Favorieten aangemerkt. Is een groep niet publiek toegankelijk? Dan zie je dat direct aan een slotje in de tegel. Discussie(s) binnen een Team nog niet gelezen? Ook dat wordt direct in de tegel weergegeven. Net als bij Valo Intranet ligt de grote kracht van Valo TeamWork in de heldere en fraaie visuele vormgeving.

Zoeken in Valo TeamWork

Maar TeamWork biedt niet alleen een visueel aantrekkelijke omgeving, ook functioneel voegt het veel aan Microsoft Teams toe. Zoeken in Teams gaat met Valo TeamWork bijvoorbeeld een stuk makkelijker. Je hebt niet alleen de mogelijkheid om te zoeken naar documenten binnen alle Teams, je kunt je bij het zoeken ook beperken tot alleen je Favorieten. Uiteraard kun je binnen TeamWork niet alleen zoeken naar documenten maar ook naar (chat)gesprekken met je collega’s, oftewel conversations. Erg handig is ook de mogelijkheid om te zoeken naar andere groepen of Teams binnen de organisatie. Zo kun je zelf op zoek of er voor jou interessante Teams binnen de organisatie aanwezig zijn waarin je zou willen deelnemen. Vervolgens kun je eenvoudig een verzoek daartoe indienen. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om alleen je favoriete Teams te zien. Dat maakt je scherm nog overzichtelijker.

Projectadministratie

Het sprongetje naar Projectadministratie is nu natuurlijk snel gemaakt. De overeenkomsten tussen een Team en een Project zijn evident. Je kunt binnen TeamWork dan ook eenvoudig aan een Team het label Project of Stuurgroep meegeven. Handig, want vervolgens kun je daar ook weer op filteren, zodat je nog sneller en gerichter kunt zoeken. Meer labels nodig om te filteren? Afhankelijk van je rechten binnen de SharePointomgeving kun je altijd labels toe (laten) voegen.

WorkPoint en TeamWork, bewezen synergie

Misschien wil je je werkzaamheden het liefst uitvoeren vanuit je vertrouwde Office 365 applicaties als Word, Excel en Outlook en vervolgens van daaruit je documenten openen en opslaan in Teams? Of wil je documenten gewoon via de vertrouwde Verkennerstructuur in mapjes opslaan. Dan moet je eigenlijk toch ook eens kijken naar de mogelijkheden van WorkPoint.

Wat nu?

Lastig om te beoordelen wat in jouw situatie het meest praktisch en efficiënt is? Er kan eigenlijk altijd meer dan je in eerste instantie denkt. We helpen je hier graag bij op weg. We noemen ons niet voor niets de SharePoint experts met échte oplossingen.
Bel of mail ons gerust voor een afspraak. We komen graag naar je toe voor een adviesgesprek. Maar je bent uiteraard ook van harte welkom op ons kantoor in Zwijndrecht.

Nog geen reacties

Voel je vrij om te reageren...