Ik wil "gewoon" kunnen werken in SharePoint

Peter de Graaf
21-aug-2018 14:16:00

Iedereen die wel eens met SharePoint te maken heeft gehad weet dat dit een machtig mooie tool is, maar dat het soms behoorlijk wat voeten in de aarde kan hebben voordat je je, laat ik zeggen, er echt in thuis voelt.

Deel je informatie in SharePoint

Vaak wordt voor SharePoint gekozen vanwege de mogelijkheid om informatie centraal -in de cloud- op te bergen zodat je die vervolgens eenvoudig en veilig kunt delen met anderen...

Bijkomend groot voordeel van SharePoint is natuurlijk dat het onderdeel uitmaakt van Office365. Met de integratie met pakketten als Word en Excel zit het dan ook wel goed.

SharePoint en de weerbarstige praktijk

In de praktijk blijkt dat het logisch en systematisch opbergen van documenten toch vaak wel wat lastiger is. Logisch gevolg daarvan is dan weer, dat ook het snel terugvinden van documenten nog wel eens voor een uitdaginkje kan zorgen. Dit heeft niet in de laatste plaats te maken met het feit dat ik mezelf in de loop der tijd een bepaalde manier van werken heb aangeleerd waar ik soms wat moeilijk van los kan komen. En ik ben er ondertussen wel achter, dat ik daarin lang niet de enige ben. We zijn in de afgelopen jaren behoorlijk gewend geraakt aan verkenner- en mapstructuren. Een document sla je op in een mapje. Logisch toch? En als je het wilt verplaatsen, dan sleep je het eenvoudig van het ene naar het andere mapje. Maar dat blijkt in SharePoint dan toch weer net even anders te werken.

Eindelijk mijn Verkenner terug

Niks mis met SharePoint, maar dat blijkt dus makkelijker te kunnen. Ik maak sinds enige tijd gebruik van WorkPoint Express. WorkPoint draait volledig onder SharePoint, maar daar merk je als gebruiker dus niet zoveel van. Dat komt omdat je deze plug-in gewoon kunt gebruiken binnen je Office 365 pakketten zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Van daaruit kun je je documenten eenvoudig opslaan in of, zoals in geval van e-mail, verslepen naar het door jou gewenste mapje.

WorkPoint maakt het makkelijk

Dat klinkt misschien wel heel simpel, maar dat is het ook. En wil je deze oplossing gebruiken in een projectomgeving, of een contract- of zaakgerichte administratieve omgeving bijvoorbeeld, dan is dat ook geen probleem. Maar daarover een volgende keer meer.

Het mooie van WorkPoint-oplossingen is, dat de meeste zaken al voor je zijn bedacht en gedaan. Kortom, WorkPoint biedt SharePoint oplossingen die écht werken en waar je in no-time mee aan de slag kunt.

 

Nog geen reacties

Voel je vrij om te reageren...