De weg van consultant naar training van Happit gebruikers

25-feb-2019 14:59:00

De weg naar training van Happit gebruikers
Mijn uitdaging op het gebied van verbetering van gebruikersadoptie en -ervaring begon toen ik mijn carrière 20 jaar geleden startte als trainer. Ik gaf destijds training in verschillende vakgebieden zoals het maken van webapplicaties, gebruik van SharePoint, Content Manager Server, Biz-Talk Server enz. Mijn drijfveer als trainer was, en is overigens nog steeds, om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden door ingewikkelde zaken zo eenvoudig mogelijk te omschrijven. 

Ik gaf veel demo’s en liet gebruikers vooral veel praktische ervaring opdoen opdat ze de stof sneller eigen konden maken. Ik ontwikkelde mijzelf al snel in de richting van consultancy, waarbij ik niet alleen trainingen verzorgde en zaken aanschouwelijk maakte, maar tevens verantwoordelijk werd voor het resultaat. Ik wilde er zeker van zijn, dat wat ik mensen leerde ook in de dagelijkse praktijk zou worden toegepast. Ik werd steeds enthousiaster over de gebruikte technologie, software en oplossingen die ik later, samen met het team, ook zelf begon te ontwikkelen en te testen.

Van het een kwam het ander en ik kwam al snel terecht in een soort technische salespositie. Ik liet klanten oplossingen zien die ze wellicht zelf zouden kunnen gebruiken in met hun eigen praktijk vergelijkbare situaties.
Door klanten volop actief te betrekken in deze trajecten wist ik ze nieuwsgierig te maken naar nieuwe mogelijkheden en was ik in staat ze sneller nieuwe oplossingen en applicaties te laten accepteren.

Waartoe iets leiden kan …..

Nu, 20 jaar later, maak ik vast onderdeel uit van het Happit development team. Wij helpen gebruikers om hun applicaties beter te begrijpen en te gebruiken binnen de context van de oplossing zelf. Of het nu gaat om:

  • - de introductie van alle nieuwe gebruiksmogelijkheden van een nieuw intranet binnen de organisatie (bijvoorbeeld o.b.v. SharePoint of Valo Intranet);
  • - uitleg rondom het belang van het invullen van alle verplichte velden in een Dynamics 365 CRM formulier om tot kwaliteitsverbetering te komen;
  • - uitleg aan een prospect om een aangeboden oplossing beter te begrijpen

Het doel is uiteindelijk altijd hetzelfde. Als tijd en plaats geen kritische factoren vormen, waarom zou training dan altijd in een zaaltje moeten plaatsvinden? Of online, tijdens een on-demand sessie, met het risico dat mensen allang weer vergeten zijn wat ze hebben geleerd als ze later in de praktijk zelf met de applicatie aan de gang moeten. Je zou dit toch prima moeten kunnen doen binnen de context van de applicatie zelf, wanneer gebruikers er ook daadwerkelijk mee aan het werk zijn? Gebruikers “aan de hand nemen” tijdens een reeks logisch opeenvolgende handelingen is in de praktijk inmiddels een hele krachtige manier van ondersteunen gebleken. Zeker, wanneer de organisatie zich ten doel heeft gesteld om echt te veranderen, blijkt Happit de aangewezen tool om gebuikers hierin te begeleiden en ondersteunen.

Met Happit wordt trainen een stuk gemakkelijker

Onlangs raakte ik in gesprek met mijn goede vriend Antti Jokinen die werkt bij Cloudriven, een van Happit’s partners. We hadden het erover of Happit ook iets voor hem zou kunnen zijn. Ik vertelde hem, dat ik ervan overtuigd ben dat Happit ook voor hem, als architect en consultant, van grote waarde kan zijn. Als voorbeeld noemde ik een situatie waarbij een van zijn klanten een nieuw Intranet wilde introduceren. Happit zou in zo’n geval prima kunnen worden gebruikt om de gebruikers door alle nieuwe features en mogelijkheden te leiden, zonder dat aanvullende training hoeft te worden gegeven. Tekstschrijvers/contentcreators kunnen getraind worden hoe ze binnen de context nieuwe content kunnen creëren en plaatsen in de nieuwe Intranetomgeving. Later, wanneer het Intranet ook echt in gebruik wordt genomen, kunnen beheerders – wanneer ze bijvoorbeeld zien dat er regelmatig naar een bepaald handboek wordt gezocht - gebruikers eenvoudig laten weten waar ze dit handboek makkelijk kunnen vinden. Ander voorbeeld: als eindgebruikers hun eigen schermen (views) willen vormgeven binnen een SharePoint bibliotheek, dan kan Happit ze hierbij helpen. Of, wanneer het Sales Management een nieuw verkooptraject of -proces wil opnemen in SharePoint, dan kan Happit ervoor zorgen dat gebruikers stap voor stap door dit proces worden geleid en dat alle hiertoe verplichte velden worden ingevuld. Dit zijn uiteraard maar een paar voorbeelden. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Happit biedt een aanzienlijk grotere gebruikerstevredenheid en -adoptie zonder dat er in de betreffende applicatie zelf aanpassingen hoeven te worden gedaan.

Ok, hoe werkt Happit dan eigenlijk?

Happit kan eenvoudig worden geïntegreerd binnen de applicatie op basis van een enkele regel JavaScript. Wanneer dit niet mogelijk zou zijn, bijvoorbeeld omdat de broncode niet toegankelijk is, dan kan Happit worden gebruikt op basis van een browserextensie.In bei de gevallen wordt Happit zichtbaar binnen de webapplicatie. Als tekstschrijver of content administrator krijg je de mogelijkheid om nieuw materiaal toe te voegen in de vorm van Happspots op ieder gewenst onderwerp binnen de pagina. Je kunt losse Happspots aanmaken voor het verhelderen van individuele functies binnen de applicatie zoals bijvoorbeeld “zoeken”, maar je kunt ook “stap-voor-stap-instructies” maken in een logische volgorde. Inhoud kan handmatig worden vertaald naar verschillende talen tijdens invoer, of automatisch door gebruik te maken van Microsoft Azure Cognitive Services. Gebruikers van Happit zien de Happspots als onderdeel van hun applicatie. Met behulp van de Happspots kunnen gebruikers efficiënter gebruik maken van hun applicatie en uiteindelijk alle mogelijkheden benutten. Als Happspots niet beschikbaar zijn in de eigen taal, dan kunnen gebruikers de inhoud eenvoudig, automatisch, laten vertalen.
Technisch gezien is Happit een SaaS-applicatie, gehost op het Microsoft Azure platform, zodat hoge beschikbaarheid en veiligheid zijn gegarandeerd. Al het dataverkeer tussen de applicatie en Happit wordt versleuteld. Ook de data worden versleuteld opgeslagen. Desgewenst kunnen gebruikersdata worden gepseudonimiseerd voor optimale bescherming van de privacy. Happspots worden gepositioneerd aan de hand van metadata op de webpagina. Op geen enkele wijze wordt inhoud van de applicatie elders opgeslagen zodat de veiligheid van de applicatie te allen tijde gegarandeerd blijft.

Meer weten over Happit? Probeer het zelf.

Ook interessant voor jou

These Stories on Adoptie

Nog geen reacties

Voel je vrij om te reageren...