8 redenen om te kiezen voor Valo Intranet

Peter de Graaf
21-jan-2020 11:53:02

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: Valo Intranet gaat de interne communicatie van jouw bedrijf verbeteren en de betrokkenheid verhogen. Dat is één van de redenen waarom wij zo enthousiast zijn over dit social intranet. Valo intranet bereikt dus precies waarvoor het bedoeld is. Een aantal andere redenen waarom ons hart sneller gaat kloppen van Valo lees je in deze blog.

1. Valo Intranet bevordert de samenwerking tussen collega’s.

Samenwerken en kennisdelen is niet altijd even gemakkelijk. Valo bevat allerlei samenwerkingsmogelijkheden waardoor onderling communiceren en samenwerken makkelijk wordt gemaakt. Of het nu gaat om een bericht vanuit het MT of een chat tussen collega’s: goede communicatie is de sleutel naar een gezonde organisatie. Niet alleen voor collega’s onderling, maar ook voor partners of klanten. Binnen het Social Intranet kun je informatie delen, bloggen, chatten, video's invoegen en zelfs een evenementen-hub of interne marktplaats aanmaken. Al deze mogelijkheden maakt dat Valo intranet een Social Intranet wordt genoemd.

2. Valo Intranet is modern en mobielvriendelijk.

Doordat Valo een mobiele app heeft voor iOS & Android wordt het gebruik ervan nog makkelijker gemaakt. Je hebt dus altijd en overal toegang tot het Intranet!

3. Valo Intranet is gebruiksvriendelijk.

De moderne vormgeving maakt het voor elke gebruiker aantrekkelijk om Valo ook daadwerkelijk te gaan gebruiken. Het is zelfs eenvoudig aan te passen aan de persoonlijke wensen van de gebruiker. Daarnaast werkt het op dezelfde manier als Office 365, maar daarover later meer.

4. Valo Intranet kun je  gemakkelijk aanpassen en uitbouwen.

Je start meteen met een goede basis en vanuit daaruit kun je verder bouwen, doordat het intranet een modulaire opzet heeft. Handig, want dat scheelt weer een project dat maandenlang duurt en halverwege aangepast moet worden omdat de wensen ondertussen zijn veranderd.

Fijn, ook voor de IT-afdeling.

De volgende vier tips zijn voornamelijk interessant voor de IT-afdeling.

5. Valo Intranet sluit naadloos aan op Office 365.

Perfect, want dan hoeven medewerkers geen nieuwe functies aan te leren.  Valo Intranet werkt in het verlengde van de manier waarop zij al werken en kent in de werkwijze geen verrassingen voor Office 365-gebruikers. 

6. Valo Intranet is gebaseerd op SharePoint Online.

Valo is een kant-en-klare oplossing, gebouwd bovenop SharePoint. SharePoint is - zoals zij dat zelf zeggen - hét platform van Microsoft voor samenwerken. Het dient als een raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie, zoals dat vaak via een intranet gebeurt. Kortom, dit intranet is volledig bedoeld om samen te werken en waardevolle bedrijfsinformatie te delen.

7. Valo Intranet is snel geïmplementeerd.

Zoals wij al eerder noemden, Valo Intranet is een kant-en-klare oplossing. Geen maatwerk dat veel tijd vergt, maar bouwblokken die door en door zijn getest en slechts om inrichting vragen. Onze ervaring leert dat een goede basisimplementatie 5 tot 10 dagen duurt met een doorlooptijd van 2 tot 4 weken. Daarna is het Intranet af en kan het volledig in gebruik worden genomen.

8. Valo Intranet is altijd up to date.

Joepie, je intranet is geïmplementeerd in je bedrijf! Wij begrijpen dat het volgende project alweer je aandacht opeist. Gelukkig wordt dit intranet nooit oud, dankzij gegarandeerde updates en minimaal 2 grote releases per jaar.

Valo Intranet in de praktijk

Eén van onze klanten waar wij met succes Valo Intranet hebben geimplementeerd, is BAM. Wil je meer daarover weten, lees de customer case en wordt net als zij enthousiast over de mogelijkheden en onze aanpak.

Dit vind je misschien ook leuk

Meer over Valo